Project

Ramen wassen

Geplaatst op 2 september 2023, 21:37 uur

Mireilla mailde Lolkje met de vraag wanneer er een glazenwasser komt en met welke regelmaat dat gaat gebeuren. 

Lolkje reageerde dat alle huurders samen zouden beslissen of er een glazenwasser via hun moet komen waarbij de kosten middels de servicekosten verrekend worden. Deze doet dan alleen de ruiten waar wij zelf niet bij kunnen. Ze geeft aan dat wij als huurders ook kunnen beslissen om zelf een glazenwasser in te schakelen of het per huurder zelf te regelen.

Toelichting

Citaat uit het Beleidsboek servicekosten (huurcommissie):

Het wassen van bereikbare ruiten is een kleine herstelling die de huurder moet uitvoeren. Als de verhuurder deze werkzaamheden uitvoert of laat uitvoeren, mogen de kosten hiervan aan de huurder doorberekend worden.

De kosten voor het glazenwassen kunnen alleen aan de huurder doorberekend worden, als de ruiten voor de huurder bereikbaar zijn. De verhuurder kan ervoor zorgen dat de ruiten bereikbaar gemaakt worden door bijvoorbeeld een hoogwerker in te huren.

De kosten voor het bereikbaar maken van de ruiten blijven voor rekening van de verhuurder. Alleen de arbeidskosten kunnen aan de huurder doorberekend worden.

Als de verhuurder de totale kosten niet kan specificeren, gaat de Huurcommissie uit van een verdeling waarbij 2/3e deel wordt aangemerkt als de kosten voor het bereikbaar maken van de ruiten en 1/3e deel als de arbeidskosten.

Gewenst resultaat 
We zullen in ieder geval moeten beslissen hoe vaak de glazenwasser komt, wie zijn ramen daardoor wil laten doen en hoe we het regelen met de factuur. Het zal vast goedkoper zijn om het zelf te regelen. Misschien kent iemand iemand?
Lopend
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 6 reacties

bericht verwijderd

Mireilla de Vries

do 7 december 2023 22:14
Dit weekend, 9-10 december volgt een offerte voor glazen wassen op telkesveld.
We moeten nog met Stollenberg in overleg en komen er daarna op terug.

Mireilla de Vries

wo 13 december 2023 10:41
Update 13 december :
Offerte is binnen, vandaag samen met Andy gekeken hoe we een voorstel kunnen maken. Hiervoor is er eerst nog contact met Stollenberg en opnieuw met de glazenwasser nodig. Dit jaar helaas dan nog geen schone ramen. Wordt vervolgd

Mireilla de Vries

zo 31 december 2023 18:50
Er is inmiddels een nieuwe offerte binnen waar 2 opties uit voort komen. Deze zullen in het nieuwe jaar via de mail gecommuniceerd worden zodat ieder een keuze kan maken. Glazenwasser start dan in de maand die wij aangeven

Mireilla de Vries

vr 2 februari 2024 12:40
Hoe eenvoudig het ook lijkt om een glazenwasser te regelen, in de praktijk blijkt het nog niet zo eenvoudig te zijn om met een voorstel te komen waar we iedereen tevreden mee kunnen stellen en we willen hier zorgvuldig mee omgaan. Daar moeten nog wat stappen in gezet worden. Dankjewel voor het geduld... lees meer