Organisatie

Mobiliteit

BSD streeft naar een emissievrije wijk. Dit houdt in dat verplaatsingen binnen de wijk voornamelijk te voet, per fiets of met gedeeld (elektrisch) vervoer zullen gaan gebeuren. Routes binnen de wijk worden op deze doelgroepen afgestemd. Om dit werkbaar te maken voor de bewoners moet er op wijkniveau een slim mobiliteitssysteem ontworpen worden voor o.a. de verplaatsing van mensen en de aflevering van goederen. De behoefte van de bewoners is daarbij het belangrijkste uitgangspunt.


Rondom de wijk komen hiervoor meerdere "mobiliteitshubs". Hier komt o.a. parkeergelegenheid en andere centrale voorzieningen zoals deelauto’s, elektrische (bak)fietsen of andere nieuwe, slimme vormen van vervoer. Onze dichtstbijzijnde hub komt aan het spoor, net achter onze huidige (tijdelijke) parkeerplaats. 


Door de mobiliteit in de wijk zo goed in te richten dat de auto als vanzelf minder gebruikt wordt, wil BSD uiteindelijk een parkeernorm van 0,2 kunnen hanteren. Voor Telkesveld is de parkeernorm momenteel 0,5.


Wil jij meedenken over mobiliteit rondom Telkesveld en de rest van de wijk? Het is belangrijk dat leden van deze commissie goed begrijpen wat de ambities zijn van De wijk van de toekomst, en welke impact dit heeft op ons leven op Telkesveld. Als lid van de mobiliteitscommissie kun je in gesprek gaan met o.a. vertegenwoordigers van de wijk, de gemeente en uitvoerende partijen als KWS.

Deel dit: