De woningen

De mHomes zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Nagroeibare grondstoffen raken niet uitgeput en de afvalproductie blijft minimaal. De modules van mHome zijn zowel in hun geheel als in losse onderdelen, verplaatsbaar en herbruikbaar (demontabel en remontabel). Er worden alleen hoogwaardige biobased en circulaire materialen gebruikt, zodat natuurlijke- en technologische kringlopen gesloten blijven.

Alle woningen op Telkesveld zijn gelijkvloers. Modules zijn gestapeld geplaatst in blokjes van 4 (2 hoog) of blokjes van 6 (3 hoog). Woningen die zich niet op de begane grond bevinden zijn toegankelijk via een centraal trappenhuis die zich tussen de woningen bevindt.

image
image
image
image


Iedere woning heeft een eigen balkon en losse berging. Ze zijn gericht op 1 à 2 persoonshuishoudens, maar met een kindje past het in de praktijk ook prima.

De woningen zijn voorzien van compleet ingerichte en afgewerkte badkamer en keuken. Ze bestaan uit 2 losse modules die op een speelse manier aan elkaar geplaatst zijn. Door het verspringen ontstaan er 2 varianten: Type A en Type B.

Beide types hebben een oppervlakte van ongeveer 52m2, alleen de indeling is verschillend.

image

Veelgestelde vragen

Bij oplevering zijn de woningen voorzien van compleet ingerichte en afgewerkte badkamer en keuken. De keuken is voorzien van verschillende huishoudelijke apparaten, waaronder een koelkast, 4 pits inductiekooktoestel en recirculatiekap. Ook zijn er rookmelders aanwezig in de woning. In de vrije sectorwoningen is een vaatwasser aanwezig. In de keuken van de sociale huurwoningen is het niet mogelijk om een vaatwasser te plaatsen.

De woningen hebben geen wasmachineaansluiting of afvoer. Wasmachines (en drogers) deelt u met de buren en staan in het gemeenschappelijke gebouw. U betaalt hiervoor een apart bedrag per was. De wasmachines worden beheerd door Revolution Laundry.

De woningen zijn circulair en duurzaam gebouwd. Dankzij de materialen waar de woning uit bestaat heeft de mHome een bijzonder gezond binnenklimaat. Het is belangrijk dat de natuurlijke materialen niet aangetast worden. Een muur geschilderd met de verkeerde verf kan bijvoorbeeld de vochtregulering in de woning aantasten. Voordat je de woning betrekt ontvang je een uitgebreide gebruikershandleiding van de woning. Hier staat meer informatie over hoe je de woning gebruikt en over wat wel en wat niet is toegestaan. Vanuit mHome krijgt u begeleiding en advies over hoe u de woning gebruikt. Afspraken hierover worden ook opgenomen in het huurcontract, zo weet je precies waar je aan toe bent. Natuurlijk probeert mHome zoveel mogelijk met je mee te denken.

Iedere woning heeft een eigen meterkast in de woning. Huurders zijn vrij om hun eigen energieleverancier te kiezen. Iedere woning is aangesloten op 4 zonnepanelen, van 380 WP per zonnepaneel. Daarmee bespaart u vanaf dag één energiekosten, want het daglicht dat op een zonnepaneel schijnt wekt elektriciteit op. Zelfs op een bewolkte dag. De mHome is volledig gasloos. Het warm water wordt voorzien middels een boiler.

De woning wordt verwarmd door middel van een lucht/lucht warmtepomp. Iedere woning is voorzien van een eigen inverter op het dak, er zijn uitblaasroosters in de keuken en woonkamer. De thermostaat bedien je via de WiFi.

De toevoer en afvoer van lucht in een mHome gebeurt automatisch, dankzij een CO² vraaggestuurd mechanisch ventilatiesysteem. Vraaggestuurd ventileren betekent dat er automatisch wordt geventileerd als het nodig is. Het systeem zorgt voor een gezond binnenklimaat. De woningen zijn voorzien van een warmte-terugwin-installatie (WTW). Deze installatie gebruikte de warmte van de binnenlucht om de verse lucht van buiten voor te verwarmen. Zo is er minder energie nodig om de woning te verwarmen. Daarnaast is de mHome voorzien van draaikiepramen. Hierdoor kunt u makkelijk luchten of spuien.

Natuurlijke materialen zijn door hun unieke vezel ideaal als akoestische isolatie en hebben een hoge mate van geluiddempende en absorberende werking. Daarnaast zijn de woningen voorzien van een geluiddempende ondervloer en tussenvloer. De woningen zijn getest op contactgeluid en voldoen aan het bouwbesluit.

Door het gebruik van natuurlijke materialen bouwt mHome gezonde huizen van natuurlijke, vochtregulerende materialen. Naast een gezonder binnenklimaat hebben natuurlijke materialen direct positief invloed op zowel de mentale als fysieke gezondheid. De mHomes zijn voorzien van gebalanceerde CO² gestuurde mechanische ventilatie met WTW. Dit systeem zorgt ervoor dat er automatisch vuile lucht wordt afgezogen als er een te hoog percentage CO² in de woning wordt gemeten.

Of de mHome voor jou geschikt is, is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. De woningen op de begane grond zijn per rolstoel toegankelijk. Wel is er een lage drempel bij de voordeur. In de woning is het beperkt mogelijk om aanpassingen te doen. De woningen op de eerste of tweede verdieping zijn toegankelijk per trap. De trap bevindt zich  in het centrale trappenhuis die zich tussen de woningen bevindt. Er is geen lift aanwezig. Ben jij mindervalide en ben je geïnteresseerd in het wonen in een mHome? Neem dan contact op met mHome via telkesveld@mhome.nu of bel naar 024 – 35 62 462. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Financiële zaken

In Brandevoort worden er sociale huurwoningen en vrije sectorwoningen verhuurd. Het volgende overzicht betreft kale huurprijzen, exclusief servicekosten.

Sociale huur: €760,-
Vrije sector – Type A: € 925,-
Vrije sector – Type B: € 975,-

Servicekosten
Naast de kale huur worden er servicekosten in rekening gebracht. In servicekosten zijn de volgende zaken verplicht opgenomen: huismeesterschap, schoonmaak van de algemene ruimtes en het trappenhuis, voorschot energiekosten tbv algemene en gemeenschappelijke ruimtes. Hoe hoog de servicekosten precies worden is nog niet bekend. We verwachten dat dit ongeveer €60,- zal worden.

NUTS voorzieningen
De NUTS voorzieningen (dus aansluiting van elektriciteit en water) zijn voor rekening en verantwoordelijkheid van de huurder.

Borg

De (eenmalige) borg bedraagt 2 keer de kale huurprijs van de woning. De borg dient te worden voldaan bij de eerste betaling.

 

Je komt in aanmerking voor een sociale huurwoning als je inkomen niet hoger is dan €40.765 (eenpersoonshuishouden) of €45.014 (meerpersoonshuishouden). Kijk voor meer informatie op deze website.

Voor het huren van een vrijesectorwoning moet jouw bruto inkomen per maand minimaal 2.5x de kale huurprijs van de woning bedragen op jaarbasis. Bij samenwonen wordt er gekeken naar het verzamelinkomen.

Nee, het is niet mogelijk om huurtoeslag te ontvangen.

Ja, je kunt iemand garant laten staan voor de inkomenseis. Dit noem je een borgsteller. De borgsteller is verplicht om aan de betalingsverplichting te voldoen wanneer de huurder hier niet toe in staat is. Jouw borgsteller dient mee te tekenen op het huurcontract en staat garant voor de hele huurperiode. Zonder inkomensverklaring die voldoet aan de eisen of een borgsteller is het niet mogelijk een mHome te huren.

De mHomes hebben een hoogwaardige kwaliteit door het toepassen van natuurlijk materialen en duurzame investeringen. Hiernaast hebben de woningen een hoog opleverniveau. Zo krijgen de woningen een compleet ingerichte keuken en zijn de woningen energiezuinig en gasloos. De huurprijs is marktconform en komt overeen met vergelijkbare woningen.

Nee, het is niet mogelijk om een mHome te delen met vrienden of bekenden.

Inschrijven

Op dit moment zijn alle woningen verhuurd. Je kunt jezelf wel inschrijven voor de wachtrij op deze pagina.

Iedereen mag zich aanmelden om in een mHome te wonen. Om je in te schrijven voor een mHome vul je het (online) inschrijfformulier in. Hiernaast vragen we je om een aantal documenten aan te leveren. We zoeken bewoners met een sociaal hart en handen, die samen actief vorm geven aan de buurt en gemotiveerd zijn om in ‘de buurt van de toekomst’ te wonen. Daarnaast moeten bewoners voldoen aan de gestelde inkomenseis.