Telkesveld is onderdeel van De wijk van de toekomst, ontwikkeld door Brainport Smart District (BSD). Deze buurt is gelegen in de Helmondse wijk Brandevoort, tussen natuurgebied De Gulbergen, het Eindhovens kanaal en de verbindingsweg Helmond-Eindhoven. Op deze plek, waar nu nog vooral graslanden en akkers te vinden zijn, ontstaat de komende jaren een slimme, groene en sociale wijk.

Met het plaatsen van de mHomes in Telkesveld zette mHome de eerste stap in het opbouwen van De wijk van de toekomst. De komende jaren worden er in deze wijk zo'n 2.100 woningen gerealiseerd.

Ambities

Wat zo uniek is aan de wijk is dat het geen optelsom is van ‘losse’ smart city-onderdelen, maar dat de omgeving vanaf het begin is ontworpen in samenhang met nieuwe inzichten en technologie op het gebied van vervoer, gezondheid, energieopwekking- en opslag, participatie, data, infrastructuur en circulair bouwen. De realisatie en ontwikkeling van BSD verloopt via 8 programmalijnen:

Wijk platform

De bewoners van Telkesveld hebben een belangrijke rol als pilot-project in de ontwikkeling van De wijk van de toekomst. Om overheden, bedrijven, kennisinstellingen en bewoners dichter bij elkaar te brengen heeft De wijk van de toekomst een community platform ontwikkeld.

Dewijkvandetoekomst.nl