Telkesveld begon als onderdeel van De wijk van de toekomst, ontwikkeld door Brainport Smart District (BSD). Deze buurt is gelegen in de Helmondse wijk Brandevoort, tussen natuurgebied De Gulbergen, het Eindhovens kanaal en de verbindingsweg Helmond-Eindhoven. Op deze plek, waar nu nog vooral graslanden en akkers te vinden zijn, is vijf jaar lang gewerkt aan een plan voor een slimme, groene en sociale wijk.

Met het plaatsen van de mHomes in Telkesveld zette mHome de eerste stap in het opbouwen van De wijk van de toekomst. Helaas bleken de plannen volgens gemeente Helmond te ambitieus en vooral te duur, waardoor in oktober 2023 bekend werd gemaakt dat de koers van de wijk zou wijzigen. Hierover moet op dit moment nog een definitief besluit genomen worden.

Ambities

Het woonconcept voor Telkesveld is gebaseerd op de ontwerpprincipes, doelen en ambities van De wijk van de toekomst. Veel mensen die hier zijn komen wonen hebben bewust gekozen voor de "levensstijl" die daarbij past.

Circulaire wijk

Participatie

Sociaal en veilig

Gezonde wijk

Mobiele wijk

Digitale wijk

Wijk met energie

Wijk met water

Wijk platform

De bewoners van Telkesveld hebben een belangrijke rol als pilot-project in de ontwikkeling van De wijk van de toekomst. Om overheden, bedrijven, kennisinstellingen en bewoners dichter bij elkaar te brengen heeft De wijk van de toekomst een community platform ontwikkeld.

Dewijkvandetoekomst.nl